WordPress

Wist je, dat de site waar je nu op zit, de aanleiding was voor dit vertaalde bericht?

Ik ontdekte WP in 2003 toen ik een vervanger nodig had voor mijn internationale XOOPS CMS community. Pas begin 2015 raakte ik behoorlijk geïrriteerd door het feit dat er zo weinig plugins werden vertaald in de landinstelling NL_nl, en hoeveel van mijn Nederlandse mede WordPress-beheerders en -ontwikkelaars tools als Loco Translate gebruikten, in plaats van bij te dragen aan de vertalingen van de WP-repository. Om die reden heb ik toen een WordPress.org-account gemaakt. Het goede voorbeeld geven; vertalen wat ik gebruik/leuk vind, maar één keer, het direct goed doen, zodat anderen er ook profijt van hebben. Sluit je aan bij het polyglot-vrijwilligersteam of draag bij aan andere open-source-inspanningen. Geef om terug te krijgen. 10X

Bron: https://profiles.wordpress.org/rhyker2u/

En de admin van Options4ALL nogsteeeds dagelijks — al ruim 8 jaar een vrijwillige bijdrage levert — zodat ook jij WordPress website probleem kan gebruiken in moerstaal.

Ook een WordPress website bouwen?

Super simpel. Right? Nou nee. Ernst doet dat al ruim 21 jaar dus, en ookal is de interface al die tijd hetzelfde gebleven, is spartaans en functioneel toch écht wat anders.

Gelukkig is er YouTube! En heeft bijvoorbeeld Ferdy Korpershoek uitstekende van A t/m Z tutorials. Zelf hebben we recent onderstaande cursus gekocht van Matthijs Online.

Matthijs is de enige Nederlander (zover mj bekend) die al vroegtijdig een duidelijke uitleg  had hoe de tools van IMU te koppelen aan bijvoorbeeld LearnDash, wat geheel WooCommerce overbodig maakt. Volg je me nog? Zijn cursus en community is keigaaf! Voor zowel beginners als gevorderden dus.

Freemium versus Premium

Vanuit de zogenaamde WordPress repository, ook wel bekend als de ‘Nieuwe Plugin Toevoegen’-functionaliteit kan je kiezen uit 1001 gratis plugins om je WordPress website op te leuken. Echter heb je daarmee niet altijd toegang tot alle mogelijkheden van een plugin. En zijn de Pro versie van deze plugin niet goedkoop. Toch? Haha.

Neem het eerder benoemde LearnDash als voorbeeld. De goedkoopste versie kost €185 per jaar. Ben je affiliate? Dan verdien je 25% per nieuwe aangebrachte klant Een leuk verdienmodel dus. Maar wat koop je nou eigenlijk? Ook de LearnDash plugin valt namelijk onder dezelfde GPL licentie van WordPress zelf. D.w.z. de code mag gratisch gedistribueerd worden door bezitter ervan. Wat de reden dat WP zo snel zo populair is geworden, en volgens de laatste schatting ⅑ van het internet erop draait. Voel je een climax opkomen? Haha. Klopt!

Ernst zal het zelf even uitleggen wat hij uitgevonden heeft en hoe hij dat aanbod naar jouw kan verlengen.

Subscribe to our YouTube Channel

Leuker kunnen we het niet maken? Wel makkelijker!  Alle sites genoemd in de video kun je onder deze video vinden én personaliseren met je eigen reflinks, zodat de volgende persoon die je doorverwijst naar deze options4all pagina? De informatie uit eerste hand kan vernemen, maar jij daar voor beloont wordt!

EKPC.NL

Ernst voor je WP karretje spannen? Dat kan! In 2024 komt de ICT dienstverlening terug.

+ GPLvault

Video bekeken? Dan is dit de grootste no-brainer ever als je iets doet met WP.

= PlugInKluis (PIK)

Alles van GPLvault, met nóg meer plugins, groot ingekocht met kleinere prijs voor leden.

Houdt je website up-to-date !

De reden dat dit belangrijk is — veel belangrijker dan je computer up-to-date — is omdat je WP site 24/7, 366 dagen per jaar, wagenwijd openstaat voor hackers. Nu is het echter ook weer niet nodig, om een onderhoudscontract bij diverse partijen af te sluiten. Wanneer je deze 3 instructies opvolgt:

Automatische updates

Volg Ernst op YouTube

Zet je comments uit !

Volg Ernst op YouTube

Backups maken ?

Volg Ernst op YouTube

Dat spaart dat je al snel €25-97 per maand uit afhankelijk van de ‘expert’. Excuses dat ik nu hun verdienmodel doorboor. En als het echt fout gaat? Dan huur je éénmalig iemand in. Oh, nog een wereldti! Maak voor anti-spam bestrijding géén gebruik van Akismet, maar investeer een paar euro per jaar in https://cleantalk.org/?pid=101523

WordPress VPS hosting (waar wij hosten)

Het klinkt altijd weer betere interessant: Virtual Private Server, ook wel simpelweg: VPS genoemd. Het betreft vorm van kosten efficiente server hosting. Waarbij een fysieke server (‘gewoon’ een computer in een internet datacenter) wordt verdeelt tussene meerdere gebruikers.

Uitbesteden?

Moeilijk of geen tijd? Besteed het uit! Aan bijvoorbeeld EKPC.NL … ookal heeft Ernst ook steeds vaker steeds minder tijd ervoor. Hij heeft ook liever 1% van de inspanning van 100 mensen, dan 100% van zijn eigen inspanning. Om die reden dat DesignerOpAfstand.NL sinds november 2023 ook geen website meer bouwt. Dat terzijde.

Ben je al affiliate van https://marketplace.plugandpay.nl ? Dan hebben we dus betere partij suggesties voor je:

  • Matthijs Online
  • Heijsen Hosting
Volg Ernst op YouTube

We zijn nog druk bezig met de site. Verwachte opleverdatum: maart herfst 2024!

X